Rechtzaak Lanxess rubber

Staking LANXESS Rubber nv

In de zaak LANXESS Rubber nv tegen 6 vakbondsafgevaardigden oordeelde de rechter dat de vordering van de directie ongegrond was. LANXESS Rubber nv werd tevens veroordeeld tot het betalen van alle gerechtskosten.
 
De vakbonden vinden deze uitspraak niet meer dan normaal. De feitelijkheden die de werkgever aanhaalde als fysiek geweld, vonden immers nooit plaats.
Zoals al meerdere malen werd gesteld, worden werkwillige niet tegengehouden door de vakbonden maar door de directie. De vakbonden laten ook alle noodzakelijke leveringen door.
 
De rechter volgt de argumentatie van de vakbonden en verklaarde de vordering ongegrond.
 
De werkgever is er dus niet in geslaagd het stakingsrecht in te perken.

Hoe het verder moet?

Sociaal overleg hoort niet thuis in de rechtbank. De vakbonden wachten nog steeds op een uitnodiging van de directie om verder te onderhandelen, maar tot nu hebben ze die nog altijd niet ontvangen.

Na de uitspraak door de rechter in het voordeel van de stakers, die een zegen is voor alle werknemers die voor hun rechten opkomen, wordt het tijd dat er een einde komt aan de provocaties van de werkgever.
 
Na gerechtsdeurwaarders, intrekken van cao’s, rechtbank, … hopen de vakbonden dat de directie eindelijk werk maakt van de redelijke eisen van de arbeiders en stopt met het sociaal overleg te ondermijnen.
 
Om de uitspraak te vieren en het signaal naar de directie te versterken organiseert het gemeenschappelijk vakbondsfront een solidariteitsbarbecue op woensdag 2 april vanaf 14.00 uur.
 
Locatie: Canadastraat 21 - Zwijndrecht

Iedereen is welkom om de actievoerders een hart onder de riem te steken.


Print   Email