info

Syndicaal bureel Lillo  tel: 03 / 212.76.52     Syndicaal bureel Kallo  tel: 03 / 212.70.19

Demografiefonds

 

Overlijden van onze AZ collega

Vandaag vernamen we het droevige overlijdensbericht van onze collega Eddy Verhagen.

Eddy was tewerkgesteld in dagdienst op het AZ bedrijf.

Het ACV team wenst veel sterkte aan de familie en vrienden van Eddy

Actiedag op 14 december

Zoals eerder gemeld, is er op vrijdag 14 december een nationale actiedag.

Voor deze dag loopt een stakingsaanzegging, dit wil zeggen dat gesyndiceerde werknemers die niet gaan werken een stakersvergoeding ontvangen. Verwittig wel jouw leidinggevende op voorhand.

In aanloop naar de actiedag worden de ploegen zoveel als mogelijk toegelicht en op donderdag 6 december is er om 10u, op beide oevers, een toelichting voor de dagmedewerkers in de respectievelijke restaurants.

 

Nationale actiedag op 14 december

Op 14 december zullen de vakbonden een nationale actiedag houden. 

Werkbaar werk, eindeloopbaan, zware beroepen! onze regeringen luisteren niet naar de werknemers. De vakbonden hebben daarom besloten een actiedag te houden op 14 december en een petitie te starten. BASF nam het voortouw en verzamelde reeds 1200 handtekeningen. 

Teken de petitie!

U kan hier de petietie ook digitaal ondertekenen!

Klimaatmars 2 december: red het klimaat!

klimaatmars acv website banner 970 tcm183 441591

Op zondag 2 december lopen we een mars om klimaatrechtvaardigheid te eisen. Samen slaan we de handen in elkaar voor wat de grootste Belgische klimaatmanifestatie ooit moet worden met duizenden burgers die een sociaal rechtvaardig en ambitieus klimaatbeleid eisen.

Het klimaat verandert en dat is geen goed nieuws. De klimaatverandering is nu al een ramp voor miljoenen mensen op alle continenten en breidt zich steeds verder uit: we krijgen te maken met ongekende hittegolven, buitengewone orkanen, overstromingen, smeltende gletsjers en op drift geraakte ijskappen. En het zal nog veel erger worden als er geen verandering komt. 

Op de goede weg? 

Vandaag zijn de plannen van regeringen over de hele wereld dik onvoldoende. Ook België is verre van een goede leerling. Drie jaar na de ondertekening van het Akkoord van Parijs neemt de CO2-uitstoot in België opnieuw toe door een gebrek aan politieke moed en samenwerking. Om de ambitie van het Akkoord van Parijs te halen, moeten we nu handelen. De keuzes die we vandaag maken bepalen onze toekomst! 

Vijf voor twaalf 

Als burgers en werknemers moeten we het heft in handen nemen: op straat komen om te laten zien dat het klimaat een prioriteit is, om ambitieuze afspraken te eisen en te benadrukken dat ze ook moeten worden nagekomen. Vlak voor de klimaatconferentie (COP 24) zullen de Klimaatcoalitie en Climate Express onze Belgische leiders aanspreken en een ambitieuzer klimaatbeleid op mondiaal, Europees en nationaal niveau eisen. 
Op 2 december vragen we klimaatrechtvaardigheid. We verenigen ons voor wat het grootste Belgische klimaatprotest ooit moet worden met duizenden burgers die luid en duidelijk een sociaal rechtvaardig en ambitieus klimaatbeleid eisen: ‘Claim The Climate’! Als we onze regering en de rest van de wereld een overtuigende boodschap willen meegeven, moeten er die dag zoveel mogelijk mensen deelnemen. Vakbonden, vele jongeren, verenigingen, het grote publiek enz. hebben zich al aangesloten bij de campagne waarvoor de Klimaatcoalitie (waarvan Beweging.net en het ACV lid zijn) en Climate Express het initiatief namen.

Wat kan je doen?

  • Neem deel aan de klimaatmars op 2 december en breng zoveel mogelijk mensen mee!
  • Deel zoveel mogelijk het Facebookevent van Claim the Climate (en zet je op aanwezig!).
  • Registreer je traject of kijk op www.claimtheclimate.be of er in je buurt een vertrek in groep wordt georganiseerd. 

Afspraak 

  • Zondag 2 december van 12 tot 17 uur. 
  • Samenkomst aan het Noordstation om 12 uur.
  • Klimaatshow in het Jubelpark tot 17 uur.