Goede afsluiting van het 2de kwartaal 2018

Lanxess wist het tweede kwartaal van 2018 met zeer goede resultaten af te sluiten. Die zorgen ervoor dat het speciaalchemiebedrijf zijn winstverwachtingen voor dit jaar flink kan bijstellen.

De wereldwijde omzet van het speciaalchemiebedrijf steeg het tweede kwartaal van 2018 met 6,8 procent tot 1,83 miljard euro. In dezelfde periode van vorig jaar kwam de omzet uit op 1,71 miljard euro. Ook de ebitda voor buitengewone baten en lasten verbeterde met 3,6 procent tot 290 miljoen euro, terwijl die in hetzelfde kwartaal van vorig jaar 280 miljoen euro bedroeg.

Matthias Zachert, voorzitter raad van bestuur van LANXESS: “LANXESS doet het operationeel gezien goed en onze strategische beslissingen van de jongste jaren werpen duidelijk vruchten af. Zo leveren de overgenomen activiteiten van Chemtura een doorslaggevende bijdrage tot het recordresultaat dat ons segment Additives in het tweede kwartaal heeft neergezet. Daarom preciseren wij onze prognose voor het hele jaar. In mei hadden we een stijging van het bedrijfsresultaat tussen de vijf tot tien procent vooropgesteld. Wij verwachten nu dat die eerder aan de bovenkant van de voorspelde bandbreedte zal liggen, ondanks de tegenslag van de zwakke Amerikaanse dollar en geopolitieke onzekerheden.”


Print   Email