Minder fiscale afhouding op uitkering tijdelijk werklozen

De kamercommissie heeft de tijdelijke verlaging van de bedrijfsvoorheffing voor mensen met tijdelijke werkloosheid goedgekeurd.

Meer dan 1 miljoen mensen staan momenteel op tijdelijke werkloosheid. De kamercommissie heeft nu goedgekeurd dat debedrijfsvoorheffing verlaagd wordt naar 15 procent. De maatregel geldt vanaf 1 mei en blijft in voege tot 31 december van dit jaar.

De verlaging zorgt voor wat extra financiële ruimte voor de laagste inkomens. Het verschil zou ongeveer 187 euro per maand betekenen. Dat is vooral goed nieuws voor de laagste lonen, omdat daarvan gemiddeld te veel wordt afgehouden en dat ze anders tot twee jaar moeten wachten vooraleer ze het in de belastingen terugkrijgen.

Opgelet:

Eigenlijk wil dit zeggen dat de bedrijfsvoorheffing op de uitkering daalt van 26,75 naar 15%. De uitkeringen zullen dus met 187€/maand omhoog gaan.

Hou er rekening mee, dat hoewel de uitkering verhoogd, het werkelijk netto loon hiermee niet zal verhogen! De uitkering zal volgend jaar wel degelijk aangegeven moeten worden als inkomsten waardoor de resterende bedrijfsvoorheffing alsnog betaald zal moeten worden!


Print   Email