OR2009

Bijzondere ondernemingsraad van 21 december

 

Vanwege de brand in een E-lokaal van Glasvezel heeft de directie de verplichting om binnen de 4 dagen de ondernemingsraad in te lichten over de aard van de storing en om een mogelijke periode van Technische werkloosheid als gevolg van de storing te kunnen rechtvaardigen.

De werkgever geeft een overzicht over het verloop van de brand die op 17 december ontstond in een E-lokaal op Glasvezel. Een rookmelder zou een alarm gegeven hebben van “rookmelding in storing” en geen brandalarm signaal. Bij controle hiervan werd er een rookontwikkeling opgemerkt en werden de blusactiviteiten opgestart. De brand zou ontstaan zijn door een kortsluiting in een hoofdverdeelkast van ABB die gevoed wordt door een bedrijfstrafo.

Gevolgen voor het personeel:

Voor de vaste shiftmedewerkers zal er met de huidige stand van zaken geen gevolg zijn.

Voor de aanwerving van de 20 tijdelijke contracten zijn er wel kleine verschuivingen aangemeld.

  • Op 4 januari zullen er 10 tijdelijke contracten kunnen starten ipv 20
  • Op 4 februari zullen de resterende 10 kunnen starten

De directie zal wel een naamlijst indienen bij de RVA voor het geval dat de oplossing die vandaag werd meegedeeld onvoldoende zou blijken te zijn door mogelijk onbekende factoren. Deze lijst moet wettelijk ten laatste 6 dagen na de feiten worden ingediend.

I-bus

De werknemers vragen wie er gecontacteerd moet worden in geval van problemen met de I-bus. Het blijkt dat de wachtleider weigert om Lanxess medewerkers verder te helpen en enkel Bayer medewerkers verder helpt. De werkgever beloofd dat deze problematiek vandaag nog zal worden opgelost.

Verlading Anon

De werknemers zeggen dat er in januari vraag zou zijn om 2 extra tijdelijke in te schakelen voor verlading van Anon. De werkgever zegt hier geen weet van te hebben maar zegt dat indien er op glasvezel vrije capaciteit is van mensen hij hier graag gebruik van zal maken. De vraagstelling hiervoor is er uit het betrokken bedrijf echter nog niet geweest.


Print   Email