OR2016

Ondernemingsraad van 08 december

 

Centralisatie logistiek HPM

Met de firma Nagels NV werden er nieuwe afspraken gemaakt om laden van vrachtwagens in het weekend te vermijden. Gedurende weekdagen zullen er 6 tankwagens voorgeladen worden. Dit zal gebeuren op de kalme periodes rond de middag. Firma Nagels zal de tankwagens op hun terrein zetten en die op zaterdag naar Duitsland vervoeren.

Organisatie AXX

Momenteel was er 1 bedrijfsoverste voor HSQ en Labo. Deze functie wordt gesplitst in

  • 1 bedrijfsoverste voor HSQ
  • 1 bedrijfsoverste voor Labo
  • 1 persoon werd aangenomen met een interim contract (optie vast) ter vervanging.

Periodieke informatie 3de kwartaal

  • De omzet daalde YTD 09/16 met 11.7%
  • De omzet lag YTD 9/16 11.8% onder het plan
  • De capaciteit lag in Q3 op 97%
  • De totale bedrijfskosten daalden met 10%

De grootste reden van de omzet is grotendeels te wijten door een negatief prijseffect van de lagere grondstofprijzen.

Economische situatie

Capro: In november lag de productie 2% hoger als het budget.

De prijzen van Cyclohexaan, KaOlie en Anon stegen licht tov oktober. Voor december wordt hier een verdere stijging verwacht. De Ammoniak prijs heeft zijn dieptepunt bereikt en de zwavel prijs blijft laag en stabiel.

Het verkoopvolume van Capro lag 1.7% boven het budget. Het verkoopvolume AS lag 3.8% onder het budget. De AS prijs lag door de lage Ammoniakprijs onder het budget.

Voor december wordt er een volle uitlasting gepland en de verkoop zal in lijn van de verwachting liggen.

Glasvezel: De dagproductie lag in november hoger als het budget.

De grondstofprijzen blijven stabiel en liggen in lijn met het budget De energieprijzen stegen in november maar blijven onder het budget. Voor december wordt opnieuw een stijging verwacht.

Het verkoopvolume lag in november 2.7% boven budget. Omdat de verkoopprijzen berekend worden met het cost plus principe, liggen de verkoopsprijzen 7,2% onder budget nav lagere conversiekosten (voornamelijk energie)

Voor december zal de productie stabiel blijven. De productie zal over het ganse jaar hoger liggen als in 2015.

AXX: De verkoop ligt in lijn met de verwachting. De vraag naar NZ en DZ blijft hoog. Stabiele productie en er zijn enkele testen afgerond en gestart. De opstart van de superlijn NZ is gepland op 4/1/17

Demografiefonds

De werkgever stelt voor om dit punt op te nemen in de agenda van de ondernemingsraad. Hij zegt, zoals afgesproken, enkele voorstellen te zullen formuleren die een mogelijke invulling voor werkbaar werk kunnen geven en het fonds geactiveerd kan worden.

Camera Glasvezel

Er zal een extra camera op de buizenbrug gemonteerd worden om het laden en lossen van vrachtwagens te kunnen controleren. De beelden zullen door de ovenisten kunnen worden bekeken en er zullen geen beelden worden opgeslagen.


Print   Email