Bayer stoot plastics-afdeling af

Bayer wil zijn plastics-divisie naar de beurs brengen. Het bedrijf gaat zich volledig richten op de farmacie-activiteiten voor mens en dier en de productie van landbouwchemicaliën. Onder de plastics-divisie vallen ook de Belgische vestigingen in Antwerpen en Tielt.

Dat maakte Bayer donderdag bekend. De raad van toezicht bij Bayer heeft de plannen om de kunststoffendivisie (”MaterialScience”) af te splitsen, donderdagmiddag goedgekeurd.

In België vallen de vestigingen in Antwerpen en Tielt onder MaterialScience, de kunststoffendivisie. In Antwerpen, waar 800 mensen werken, worden polymeren gemaakt. Die worden gebruikt in de auto- en de bouwsector. In Tielt, waar een honderdtal mensen werken, worden kunststofplaten gemaakt, die onder meer in stadions worden gebruikt.

De kunststoffenactiviteit, die naar de beurs zal worden gebracht, vertegenwoordigde vorig jaar een omzet van meer dan 11 miljard euro. Er zullen ongeveer 16.800 mensen werken voor de activiteit (van wie een 900-tal in België). Ze krijgt een nieuwe naam, de hoofdzetel blijft in Leverkusen. De nieuwe onderneming zal het op drie na grootste chemiebedrijf zijn van Europa, klinkt het nog.

Bayer gaat zich in de toekomst uitsluitend toeleggen op gezondheid, farma en biochemie. Deze activiteiten omvatten bijna 99.000 mensen, goed voor een omzet van bijna 29 miljard euro in 2013. Tot deze activiteiten behoort onder meer Bayer CropScience in Zwijnaarde.

“Onze bedoeling is om twee wereldwijde topondernemingen te creëren”, aldus topman Marijn Dekkers. Beide hebben de beste kansen om succesvol te zijn, luidde het. Volgens Dekkers zal het aantal arbeidsplaatsen de komende jaren stabiel blijven.

 


Afdrukken   E-mailadres