Lanxess haalt nieuwe CEO bij Merck

De Toezichtsraad heeft, in onderling overleg, beslist om de aanstelling van Axel C. Heitmann als ceo van LANXESS te beëindigen.

De beslissing van de Toezichtsraad van LANXESS AG gaat in op 28 februari 2014.

De Toezichtsraad heeft tevens beslist dat Mattias Zachert, gewezen financieel directeur van LANXESS en momenteel Chief Financial Officer bij Merck KGaA, niet later dan 15 mei 2014 de nieuwe ceo wordt.

Tot Mattias Zachert lid wordt van het directiecomité zal LANXESS cfo Bernhard Düttman de verantwoordelijkheden als voorzitter van het directiecomité op zich nemen.

“Dhr. Heitmann heeft een sleutelrol gespeeld sinds het begin van de onderneming met de nodige herstructureringen en strategische aanpassingen van de portfolio. Hij heeft van LANXESS een wereldwijde leider op het gebied van speciaalchemie gemaakt en daarbij heel wat successen behaald”, aldus Rolf Stomberg, Voorzitter van de Toezichtsraad van LANXESS  AG. “De Toezichtsraad wenst hierbij zijn oprechte dank en waardering voor dhr. Heitmann uit te drukken, dit tevens in naam van alle werknemers”.

“LANXESS staat voor een aantal belangrijke uitdagingen. De Toezichtsraad acht dat het nu het juiste moment om de verantwoordelijkheden over te dragen aan een nieuwe leider die de uitdagingen zal aanpakken”, zegt Stomberg”. “Dhr. Zachert heeft uitstekende werk geleverd als financieel directeur bij LANXESS en hij heeft een uitstekende reputatie bij het personeel en bij de investeerders”.


Afdrukken   E-mailadres