Lanxess stap dichter bij verkoop vestiging Kallo

De chemiegroep Lanxess staat een stap dichter bij de verkoop van zijn afdeling rubberchemicaliën, waaronder ook de site in Kallo bij Antwerpen valt. Bronnen dicht bij het dossier stellen dat een zakenbank is aangesteld om Lanxess bij een het onderzoeken van alle opties te begeleiden.

Het Duitse Lanxess kondigde in septemberaan te gaan nadenken over de toekomst van de rubberchemicaliën en enkele andere activiteiten, die samen goed zijn voor zowat 500 miljoen euro aan omzet - de omzet van de rubberchemicaliën wordt geschat op 150 à 200 miljoen euro. Die aankondiging lokte al de interesse uit van potentiële kandidaten, melden bronnen dicht bij het dossier.

Die gesprekspartners bevestigden ook aan Bloomberg dat Macquarie Bank is aangesteld om Lanxess te begeleiden bij het overwegen van alle opties, waaronder een verkoop. PWC helpt de chemiegroep om de activiteit los te koppelen uit de groep. Ze omvat vier vestigingen: naast die van Kallo ook eentje in South Carolina in de VS, een in India en een in Duitsland. Ze maken chemicaliën om rubber te beschermen tegen oxidatie of om het proces van vulcanisatie te versnellen. 

De producten zijn niet de meest vooruitstrevende en het productieapparaat is - althans in Kallo - verouderd. Marktwaarnemers menen dat de potentiële kopers met name in Azië of bij private equityfirma's kunnen worden gevonden. Het is nog niet uitgesloten dat de vestiging in Kallo uiteindelijk gesloten wordt - er loopt nu een herstructurering waarbij 40 banen geschrapt worden, en daarna werken er nog 160 mensen.
Vanaf 1 april neemt Matthias Zachert, CFO van de farmareus Merck, de stoel in van CEO bij Lanxess. Verwacht wordt dat hij de strategie van het bedrijf opschudt, om de omzetgroei aan te wakkeren, die voor 40 procent gelieerd is aan de autosector.

http://www.tijd.be: Lanxess stap dichter bij verkoop vestiging Kallo

Na een onderhoud met de plaatselijke directie over bovenstaand artikel uit "De Tijd", hebben ze ons bevestigd dat de strategie, zoals ze voorgesteld werd in september 2013, niet veranderd is. Zij betreuren dit bericht en ontkennen ten stelligste dat er sprake zou zijn van een eventuele sluiting.

 


Afdrukken   E-mailadres