Update Corona maatregelen.

Technische werkloosheid AXX

Ploegbezetting: t/m 3 mei -> 8 man, vanaf 4 mei t/m 7 mei -> 6 man, vanaf 8 mei t/m 17 mei -> 4 man en vanaf 18 mei -> 3 man.

De werkgever zegt dat het niet zijn bedoeling is om zoveel mogelijk mensen technisch werkloos te maken. Het ligt wel in de lijn van de verwachting om mensen zinvol (op basis van vrijwilligheid) in te kunnen zetten. Daarom worden er opleidingen aangeboden en zullen mensen ingezet kunnen worden voor technische ondersteuning e.a. op AXX.

Ook in de Caprolactam afdeling worden er mogelijkheden geboden. Hier kunnen mensen terecht in de logistieke afdeling, veiligheidswachten en administratie.

Verdere communicatie hierover zal nog volgen in de loop van volgende week.

Capro keten

Daar de Corona crisis grote gevolgen heeft voor de autoproductie en bijgevolg ook voor Caprolactam werden vandaag volgende maatregelen afgekondigd.

Glasvezel: er zullen 2 armen worden stilgelegd. Hierdoor zullen er een aantal acties lopen in het kader van de stilstand. Mogelijke invloed op de minimumbezetting van de ploegen zal later meegedeeld worden.

Polyamide: de productie zal naar 50% teruggeschroefd worden. Hierdoor zullen een aantal stilstandswerken naar voor geschoven worden.

Capro: er zal maximum geflaked worden in 2 ploegen.

Lanxess NV

Vermits de Corona maatregelen versoepeld worden zullen de Coronadagen vanaf 4 mei vervallen.


Print   Email