Afhouding groepsverzekering op loonbrief april

>Rond deze periode hebben de medewerkers hun loonbrief van april ontvangen. Hierop zullen de meeste arbeiders zien dat zij terug een eigen bijdrage voor de groepsverzekering moeten betalen.

Dit komt omdat in de laatste CAO de 22% toeslag op de eindejaarspremie en de volledige anciënniteitspremie in het uurloon werden geïntegreerd. Hierdoor stijgt het jaarinkomen van de meeste arbeiders boven de grens S1 van de groepsverzekering.

Deze grens ligt momenteel op 52.760 euro. Onder deze grens stort de werkgever 2% van het jaarinkomen in de groepsverzekering. Boven deze grens wordt dit 7% van het jaarinkomen voor de werkgever, maar eveneens 7% voor de werknemer.

Eigenlijk moesten de werknemers dit al vanaf januari bij betalen, maar door vertraging bij de verzekeringsmaatschappij kon dit toen nog niet geïnd worden. Daarom zal bij de afrekening van april de totale som van het loon worden afgehouden, dit kan variëren tussen de 20 en 100 euro. Vanaf mei zal de loondienst dit maandelijks verrekenen. Vanaf volgend jaar zal u de eigen bijdragen terug op uw belastingaangifte moeten invullen

Voor meer informatie kan u terecht op de loondienst of op het syndicaal bureel.


Afdrukken   E-mailadres