LANXESS start in Antwerpen nieuwe fabriek op voor hightech-plastics

LANXESS heeft zijn nieuwe productie-eenheid voor polyamide in Antwerpen in gebruik genomen. De fabriek heeft een capaciteit van ongeveer 90.000 ton per jaar. Met de bouw was een investering gemoeid van 75 miljoen euro. De belangrijkste afnemer van het PA zal de auto-industrie zijn.


De volledige polyamidecapaciteit wordt vanuit Antwerpen verdeeld naar LANXESS wereldwijd netwerk van compounderingsbedrijven, waar het finale product met de merknaam Durethan wordt gemaakt. De nieuwe fabriek voor de polymerisatie van hightech-plastics ligt net naast de caprolactaminstallatie in Lillo. Caprolactam is het belangrijkste halffabricaat voor de vervaardiging van kunststoffen. Met de ingebruikname van de polyamidefabriek zal LANXESS een groter deel van zijn caprolactamproductie zelf intern verder verwerken.


Na de polymerisatie worden de kunststoffen onder meer met glasvezel versterkt om hun eigenschappen nog te verbeteren en aan te passen aan de wensen van de klanten. Het glasvezel wordt eveneens in een fabriek van LANXESS in de Antwerpse haven (Kallo) geproduceerd.het finale product met de merknaam Durethan wordt gemaakt.
 


Afdrukken   E-mailadres